Pääsiäinen ja kevät saa myös leivonnaisiin väriä. Rahka ja hedelmät kuuluu perinteisesti pääsiäisen piirakoihin. Tällä kertaa rahkan tilalla käytin kreikkalaista jogurttia ja makeutta antamaan valkosuklaata. Pohjan maustoin hunajalla ja jauhoina kaurajauhoa.
Valkosuklaa-mangopiirakka
Kaura-murotaikina
150g voita
1dl sokeria tai hunajaa
1muna
2,5 dl jauhoja( vehnä- tai kaura)
1 dl kaurahiutaleita
täyte:
3dl kreikkalaista jogurttia
100g rouhittua valkosuklaata
1 muna
2 prk säilykemangoa
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munahyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikinaksi.
Levitä pohjataikina n. 25cm piirakkavuoan pohjalle.
Sekoita täytteeseen jogurtti, suklaa ja muna. Levitä seos pohjan päälle. Leikkaa mangosta viipaleita ja asettele piirakan päälle.
Paista 200 asteessa n. 30-40min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti