lauantai 7. joulukuuta 2013

Mutakakkua pähkinöillä

En ole koskaan ennen tehnyt mutakakkua. Olen kyllä syönyt ja hyvää ollut. Parhaimmillaan tahmeana kuin sulana suklaana. Siksi teinkin kakun nyt uunivuokaan,että voin jättää kakun lähes lusikoitavaan muotoon. Kaapista löytyi suolapähkinä-rusinasekoitus ja päätin heittää sitä sekaan.Ei hullumpi idea,mukavia sattumia suuhun. 

Mutakakkua pähkinöillä

150g voita
150g tummaa suklaata
3 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta
3/4 dl vettä
2 dl pähkinäsekoitusta tai suolapähkinä-rusinasekoitusta.

Sulata voi.lisää siihen paloiteltu suklaa ja anna sulaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-suklaasula muna-sokerivaahtoon. Lisää kuivat aineet vuorotellen veden kanssa sekoittaen taikinaan. Lopuksi kääntele pähkinät sekaan. Kaada taikina uunivuokaan tai halkaisijalta n.22cm kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa 30 min. 
Kakun kuuluu jäädä sisältä tahmeaksi. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätrlön kanssa.

1 kommentti:

  1. Tätä täytyy itsekkin tehdä.. En ole koskaan näin hyvää mutakakkua syönyt, mitä tänään tarjosit, Kiitos! :-)

    VastaaPoista