keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Mustaherukkakakku

Usein raakakakkuihin tulee paljon pähkinää, ja ne täytyy liottaa että niistä saa soseutettua hyvän "pähkinäkerman". Joskus kakkuinspiraatio iskee niin ettei liottamista ehdi tehdä tai muutenkin vaan haluaa tehdä kakun ilman pähkinää. Siksi halusin kokeilla jouluksi mustaherukkakakkua ilman pähkinää. Täytteeseen tulee glögimausteita ja pohjaan voi laittaa piparimaustetta, näin mustaherukkakakusta tulee jouluinen. 

Jouluinen mustaherukkakakku,
pähkinätön raakakakku

Pohjalle ja päälle:
5dl kookoshiutaleita
3rkl kookosöljyä
2rkl raakakaakaojauhetta
2rkl hunajaa
(1rkl piparkakkumaustetta)

Sulata öljy ja sekoita aineet murumaiseksi taikinaksi. Painele puolet taikinasta irtopohjavuoan (18cm) pohjalle. Säästä loput kakun päälle. 

Täyte:
12 taatelia( poista kivet)
2 avokadoa
2 dl mustaherukoita 
1 rkl psylliumia
1rkl lesitiiniä
1tl vaniljajauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/4tl inkivääriä
(Halutessasi lisää makeutta: 1pieni banaani tai 2rkl hunajaa)
Soseuta kaikki täytteen ainekset ja tarkista maku. 
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Ripottele loppu pohjataikina muruina kakun päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai pakkasessa muutama tunti.
Koristele raakasuklaalla ja jäisillä mustaherukoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti