Samalla kun tein mansikka-valkosuklaakakun niin tein meille juhannukseksi samanlaisen kakun pakkaseen.Kakun voi tarjota lämpimänä kesäpäivänä jäädykkeen tyyliin vain hiukan sulaneena. Jäädykekakkun täytteeseen laitoin yhden kananmunan pehmentämään jäistä rakennetta.
Mansikkajäädykekakku
4 munaa
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoa
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
Sitruunavettä
Täyte:
2dl kermaa
200g tuorejuustoa
100g valkosuklaata
0,5dl sokeria
1kananmuna
3dl mansikkasurvosta tuoreista tai pakastemansikoista
Koristeeksi:
Mansikoita,syötäviä kukkia ja valkosuklaalastuja
Valmista tumma kääretorttupohja. Leikkaa kolmeen leipävuoan kokoiseen osaan.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita lämpimään valkosuklaaseen tuorejuusto,sokeri ja kananmuna koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto kevyesti sekoittaen.
Kokoa kakku.
Alimmaiseksi kelmulla vuorattuun leipäviokaan valkosuklaatäytettä, sitten kääretorttupohja,kostuta ja kerroksittain mansikkasurvosta ja valkosuklaatäytettä.Päällimmäiseksi kääretorttupohja.
Laita jäädyke pakkaseen.
Ota tarjolle n.1 tunti ennen tarjoilua.
Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Koristele tuoreilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti