Ihania grillileipiä,hmm!
Grillatut juustoleivät avokadolla, tomaatilla ja pekonilla
kahdelle
4 isoa siivua maalaisleipää
4 siivua pekonia
1 avokado
1 tomaatti
2-4 viipaletta cheddaria
noin 2 rkl voita
mustapippuria
tuoretta korianteria tai basilikaa
(limen mehua)
Paista pekoni rapeaksi.
Kuori avokado ja muussaa se kevyesti. Voit laittaa sen myös siivuina, mutta leipä pysyy helpommin koossa, jos avokado on kevyesti muussattuna. Mausta halutessasi avokado tilkalla limen mehua.
Voitele yksi puoli kaikista leipäviipaleista voilla.
Nosta kahden leipäviipaleen voitelemattomalle puolelle kaksi siivua pekonia kummallekin. Laita päälle juusto. Nosta päälle tomaattiviipaleet ja rouhi päälle mustapippuria ja silppua yrttejä.
Levitä kahdelle leipäviipaleelle – jälleen voitelemattomalle puolelle – muussattu avokado. Nosta leipäviipaleet vastakkain.
Kuumenna paistinpannu tai grilli keskilämmölle. Paista ensin toinen puoli kullanruskeaksi, käännä leivät, laita päälle kansi ja paista myös toinen puoli kullanruskeaksi. Malta paistaa keskilämmöllä, jotta juusto ennättää sulaa, myös kannen käyttäminen edistää juuston sulamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti