lauantai 11. toukokuuta 2013

Suklaa-viikunakakku

Hesarista huomasin tämän kakun ja houkutteli tekemään. Jätin omasta ohjeesta viinin pois ja unohdin myös appelsiinin kuoren. Sen voisi laittaa taikinaan makua antamaan.
Marenkia,suklaata ja viikunoita ja pähkinöitä. Ei voi olla pahaa.
Keväällä ja kesällä kakku koristellaan mielestäni marjojen ja kerman kanssa. Viikunoilla sitten syksyllä ja talvella.

Suklaa-viikunakakku (gluteeniton)
Pohja:
100 g kuivattuja pehmeitä viikunoita
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
6 valkuaista
1/6 tl suolaa
3 dl sokeria
200 g taloussuklaata
50 g pekaanipähkinoitä
50 g hasselpähkinoitä

Koristelu:
3 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
150 g taloussuklaata
3 viikunaa
Tai vadelmia...

Hienonna viikunat. Liota viikunapaloja appelsiinimehussa 15 minuuttia. Valuta, säästä 1½ rkl nestettä.

Vatkaa valkuaisia suolan kanssa voimakkaasti. Lisää sokeri vähitellen, kunnes vaahto on kovaa.

Lisää mehu. Rouhi suklaa ja pähkinät karkeasti ja lisää varovasti valkuaisvaahtoon. Lisää viikunat. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24-senttiseen irtopohjavuokaan. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua 160 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes pinta on rapea, mutta sisus hieman kostea.

Anna jäähtyä kokonaan. Älä säikähdä, mikäli kakun pinta laskee ja/tai halkeilee, se kuuluu kakun luonteeseen. Irrota kakku vuoastaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi, makeuta. Rouhi suklaa tai veistä siitä koristeita.

Koristele kakku kermavaahdolla ja suklaalla sekä viikunalohkoilla. Tai esim.vadelmilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti