torstai 25. huhtikuuta 2013

Vadelma-valkosuklaatäytekakku

Tein tätä kakkua ystävän luona vietettyyn naisteniltaan,kun heille oli syntynyt tyttövauva. Sain siis hyvän syyn harjoitella uuden kakun tekoa ja erityisesti vaahtokarkin makuisella massalla kakun päällystämistä. Nyt onnistuin siinä paremmin kuin aikaisemmin. Kannattaa päällystää kakku ensin ohuella kermakerroksella. Laitoin kakun irtopohjavuoan päälle ja nostin sitten pohjan korokkeelle(kattilan) päälle. Kaulitsin kuorrutuslevyn isoksi ja nostin kakun päälle.Sitten vähän venytin ja painelin kuorrutetta kakkuun. Ihmeesti siihen jäi nyt vähemmän ryppyjä kuin aikaisemmin. Vaatii vielä vähän harjoittelua,mutta ei se mahdotonta ole.

Vadelma-valkosuklaatäytekakku

Pohja:
4 munaa
2dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhette

Täyte:
2dl kermaa
2dl rahkaa
N.6dl vadelmia= 3dl paseerattua vadelmaa
100g valkosuklaata
1 dl sokeria
4 liivatelehteä

Kostutukseen: maitokaakaota

Valmista kakkupohja ja paista irtopohjavuoassa. Anna jäähtyä ja halkaise pohja kahteen osaan.
Valmista täyte. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma ja lisää siihen sokeri,rahka ja siivilöity vadelmasurvos= paseerattu vadelma. Liota liivatteet kylmässä vedessä n.10min ja sulata kuumaan vadelmamehutilkkaan.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Kaada täyte kostutetun pohjan päälle irtopohjavuoassa ja paina toinen pohja kevyesti kanneksi. Kostuta päällimmäinenkin kakkupohja.
Anna hyytyä väh.muutama tunti.

Kuorruta kermavaahdolla tai vaahtokarkinmakuisella kakun kaulintamassalla. Koristele.




1 kommentti:

  1. onko sulla sitä ohjetta jossa on päällä jotain mangopilttiä, sellanen vähän niinku hyytelökakku? :-)
    -Emilia

    VastaaPoista