maanantai 10. joulukuuta 2012

Punajuuri-vuohenjuustopiirakat

Punajuuri-vuohenjuustopiirakat

12 pientä annospiirakkaa tai 1 piirakkavuoka
Pohja:
2dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
100g kylmää suolatonta voita
1 kananmuna
2 tl kylmää vettä
Sekoita jauhot ja suola.Nypi joukkoon kylmä voi.Lisää muna ja kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.Monitoimikoneen terällä on näppärä tehdä taikina. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna sen jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 min.Voitele vuoka (tai esim. muffinssipellin kolot annospiirakoita tehdessä) ja vuoraa taikinalla. Laita kylmään odottamaan täytteen valmistumista.
Täyte:
4 punajuurta
1 punasipuli tai pala purjoa
2 rkl öljyä
2 tl timjamia
1 tl suolaa
mustapippuria
2 dl kermaa
2 kananmunaa
150- 200g vuohenjuustoa
(pinnalle pinjansiemeniä)
Kuori ja raasta punajuuret.Kuori ja hienonna sipuli.Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia siinä. Lisää timjami, suola ja pippuri ja anna jäähtyä.Jaa seos tasaisesti piiraspohjan päälle.
Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja kaada seos vuokaan. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi siivuiksi.Asettele siivut vuokaan ja ripottele pinjansiemenet päälimmäiseksi.
Paista 200°C:ssa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti