sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Kylmäsavulohipiirakat


Nämä pienet lohipiirakat on tehty valmiista ruisperunataikinasta. Paistoin piirakat muffinssipellillä ja totesin samalla silikonisen muffinssivuoan kätevyyden. Piirakat oli helppo nostaa silikonisesta vuoasta vuokaa taivuttelemalla pois. Valmiin taikinan sijasta voi käyttää itsetehtyä ruispiirakkataikinaa. Tällä ohjeella tehdyt piirakat ovat pieniä kahvileivän kokoisia piiraita.

Kylmäsavulohipiirakat 12 pientä piirasta (1 muffinipelti)

ruisperunataikinaa
(tai ruispiirakkataikinaa)

75 g kylmäsavulohta
75 g keltaista paprikaa
pala purjoa tai kevätsipulia
75 g maustamatonta tuorejuustoa
tuoretta tilliä
sitruunapippuria

Kauli taikina ohueksi. Ota taikinasta pyöreitä vähän muffinipellin koloja isompia paloja. Laita palat muffinipellin syvennyksiin, niin että taikinaa tulee myös reunoille.
Kuutioi lohi ja paprika sekä sipuli. Hienonna tilliä mausteeksi. Sekoita täytteen ainekset tuorejuustoon ja mausta sitruunapippurilla. Jaa täyte taikinapohjille.

Paista n. 12 min. 225 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti