maanantai 15. marraskuuta 2010

Muru-rahkapiirakka

Tämä piirakka onnistuu pelkkänä marjapiirakkana ilman rahkatäytettäkin. Laittaa siis pohjan päälle marjat ja muruseoksen. Mutta mehukkaampaa tulee jos laittaa myös rahkatäytteen.



Muru-rahkapiirakka

Pohja:

8 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

2 tl ruokasoodaa (tai leivinjauhetta)

½ tl suolaa

250g sulatettua margariinia

2dl kermaviiliä tai piimää

1 muna

Täyte:

marjoja(n.7dl) TAI 1 iso prk säilykepersikoita

500g maitorahkaa

2 dl sokeria

2 munaa

1 tl vanilliinisokeria

(1 rkl sitruunamehua)

Sekoita kuivat aineet. Vatkaa kiuvat aineet ja pehmeä rasva murumaiseksi. Ota osa muruseosta (ehkä noin vähän vajaa puolet) erilleen piirakan päälle laitettavaksi. Lisää lopputaikinaan kermaviili ja muna. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele marjat tai hedelmäkuutiot pohjalle ja sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele lopuksi muruseos päälle. Paista +200 asteessa noin 25-35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti