sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Kasvismoussaka


Välillä on mukava tehdä ihan kasvisruokaa. Moussaka on vähän työläämpi ruoka, mutta hyvää se on. Vähän voi helpottaa, jos käyttää pakasteperunaviipaleita. Kannattaa kokeilla.

Kasvismoussaka

500g perunaviipaleita(pakaste)tai kypsää tuoretta
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa

Linssi-tomaattikastike
1 sipuli
2 porkkanaa
(100g herkkusieniä)
puolikas paprika
2 rkl tomaattisosetta
3rkl öljyä
2dl vettä
(2 valkosipulin kynttä murkattuna)
1dl linssejä (kuivattuja)
400g tomaattimurskaa
basilikaa, oreganoa
1tl suolaa tai kasvisliemikuutio
ripaus mustapippuria

Hienonna sipuli ja kuutioi paprika ja porkkana. Hauduta kasviksia(ja valkosipulia) ja tomaattisosetta öljyssä. Lisää vesi, tomaattimurska ja huuhdellut linssit. Hauduta miedolla lämmöllä n.30-40min. Mausta.

valkokastike:
50g margariinia tai voita
0,5dl vehnäjauhoja
2dl kevytkermaa
2dl vettä
0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria

Sulata rasva pannulla. lisää jauhot sekoittaen. Lisää neste sekoittaen ja keitä, kunnes kastike saostuu. Kypsennä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Mausta.

Lisäksi:
2 tomaattia
50-100g juustoraastetta.

Lado uunivuokaan linssi-tomaattikastiketta ja peruna-munakoiso-kesäkurpitsaviipaleita vuorotellen. Päällimmäiseksi valkokastike. Voit paistaa ruokaa aluksi n.30-40 minuuttia 200asteessa ja lisätä sitten tomaattiviipaleet ja juustoraasteen ruoan päälle. Paista sitten vielä 10min. Tai lisää heti ennen paistamista tomaattiviipaleet ja juusto ja paista sitten n.45min.

2 kommenttia: