lauantai 28. elokuuta 2010

Hedelmätäytekakku


Teki mieli kokeilla jotain uutta perinteiseen täytekakkuun. Raparperin ja banaanin makuyhdistelmä sopii kakun väliinkin. Tein raparperi-vaniljatuorejuustokiisselin kakun täytteeksi banaanin kaveriksi. tuorejuustokakuista tuttu kiille sopii myös täytekakkuihin. Päällisen tekeminen vaatii kakkureunanauhan että kiille pysyy kakun pinnalla.

Hedelmätäytekakku

6 munan sokerikakkupohja TAI bisquitkakkupohja(en tiedä mikä tämän oikea nimi olisi)(katso ohje toisaalta blogistani)

2-3dl omenamehua kostutukseen

5dl raparperiä
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
1dl vettä
200g vaniljatuorejuustoa

2 banaania

2dl hedelmäsosetta esim.mangososetta
2 liivatelehteä

2 dl vispikermaa
hedelmiä ja syötäviä kukkia koristeeksi

Keitä raparperipaloja ja sokeria n. 10min. kunnes raparperi on täysin hilloutunut. Lisää veteen sekoitettu perunajauho ja anna kiehahtaa. Jäähdytä kiisseli. Lisää raparperikiisseliin vaniljatuorejuusto.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Voit koota kakun puhtaaseen irtopohjavuokaan. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Laita pohja vuokaan ja kostuta omenamehulla. Laita kiisseliä pohjalle ja viipaloi siihen yksi banaani. Lisää toinen pohja. Kostuta ja täytä toinen väli samoin kuin ensimmäinen. Laita pohjan viimeinen osa kakun päälle. Kostuta.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Lämmitä kattilassa hedelmäsose. Lisää lionneet liivatelehdet hedelmäsoseeseen. Sekoita hyvin ja kiehauta. Älä vispaa ettei soseeseen tule vaahtoa. Anna hetken jäähtyä ja kaada kakun päälle kiilteeksi.
Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
Koristele reunat kermavaahdolla ja koristele kakkulopuksi hedelmillä(ja/tai syötävillä kukilla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti