perjantai 23. huhtikuuta 2010

Pehmeät porkkanasämpylät


Porkkanasämpylät

1l vettä
4-5dl porkkanaraastetta
3dl kaurahiutaleita
1dl kauraleseitä
1dl auringonkukan-/kurpitsan-/ja/tai pellavansiemeniä
1dl ruisjauhoja
1rkl suolaa
2rkl hunajaa tai siirappia
2pss kuivahiivaa
2l vehnäjauhoja
1dl rypsiöljyä

Kaada kuuma vesi porkkanaraasteen ja hiutaleiden päälle. Lisää kaikki muuta aineet paitsi jauho+kuivahiiva ja öljy. Sekoita hyvin. Lisää vähitellen jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva ja vaivaa taikinaa voimakkaasti esim. yleiskoneella. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa vielä että saat siihen hyvän sitkon(näin sämpylöistä ei tule niin murenevia).
Kohota taikinaa vähintään puoli tuntia.
Pyörittele taikinasta jauhotetulla pöydällä pötkö ja leikkaa viipaleiksi. Nosta palat pellille leikkauspinta ylöspäin.
Kohota sämpylöitä n.puoli tuntia.
Paista 225 asteessa 10-15min.

2 kommenttia: