Pataleipä
4dl kädenlämpöistä vettä
0,5tl kuivahiivaa
5,5dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5dl kaura-tai vehnäleseitä
1,5 tl suolaa
Sekoita hiiva veteen ja lisää muut aineet.Taikinaa ei tarvitse vaivata ollenkaan.
Jätä taikina liinalla peitettynä huoneenlmpöön 12-16 tunniksi(yön yli). Aamulla kaavi taikina kulhosta ja muoteile jauhojen päällä leiväksi. Laita takaisin kulhoon kohoamaan.
Laita valurautapata uuniin ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Pidä pataa uunissa ainakin vartti että se on kunnolla lämmennyt,muuten leipä voi tarttua pataan.
Ota sitten pata uunista ja laita taikina siihen. Tässä vaiheessa ulkonäöllä ei ole mitään väliä ja taikina onkin niin löysää ettei sitä voi muotoilla perinteisen leivän tapaan.
Paista leipää uunissa kansi päällä puoli tuntia ja ilman kantta 15 min.
Irroita leipä vuoasta ja laita ritilälle jäähtymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti