maanantai 13. tammikuuta 2014

Suklaa-mustikkakakku

Suklaa-mustikkakakku(raakakakku)

Pohja: 
3dl manteleita
3 taatelia
0,5dl mustikoita

Jauha mantelilit hienoksi monitoimikoneessa. Lisaa taatelit ja mustikat ja hienonna massaksi. Painele pohja leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan(halk.18cm)

suklaatäyte:
30g kaakoavoita
50g kookosöljyö
20g raakakaakaojauhetta
200g kookoskermaa(400g tölkistä paksu kerma osa)
3rkl hunajaa
1rkl lucumaa
0,5 dl chia-siemeniä

Sulata rasvat vesihauteessa. Lisää kaakao ja hunaja. Laita monitoimikoneen kulhoon chian siemenet ja kookoskerma. Sekoita voimakkaasti että kerma vataantuu ja siemenet hienontuvat. Lisää siihen suklaaseos ja lucuma. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita pakkaseen hyytymään.

 
mustikkatäyte:
10 taatelia
2 avokadoa
1 banaani 
3 dl mustikoita
2 rkl psylliumjauhetta
1rkl soijalesiitiniä
1 tl vaniljaa
Ripaus kardemummaa

Soseuta kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte hyytyneen suklaatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa tai pakastimessa.
 
Koristelu:
Erota kookosmaidosta neste(kookosvesi ). Se onnistuu kun olet säilyttänyt kookosmaitopurkin yön yli jääkaapissa. Vatkaa kookosmaidon paksumpi osa(kookoskerma) vaahdoksi ja koristele sillä kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti