Törmäsin tähän ohjeeseen googlettaessa jotain luumupiirakan ohjetta. Muokkasin vähän omaan makuun.
Alkuperäinen ohje: http://makuparit.pauligcafe.fi/15/raikas-luumupaistos
LUUMUPAISTOS
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
110 g voita
vajaa tl jauhettua kanelia
1/4 tl leivinjauhetta
2 munaa
1,25 dl kuohukermaa
1 tl vanilijasokeria
700 g kotimaisia luumuja (kivet poistettuna)(osa voi olla omenaa)
kourallinen mantelirouhetta tai -lastuja
Uuni: pohjan esipaisto 175°C, paisto 200°C.
Sekoita 2,5 dl sokeria, jauhot ja suola. Nypi sekaan pieniksi paloiksi kuutioitu voi. Kun seos on muruista siirrä puolet toiseen astiaan. Lisää toiseen osaan kaneli, leivontajauhe ja yksi muna. Sekoita. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 15 minuuttia.
Pohjan ollessa uunissa, sekoita kulhossa 0,5 dl sokeria, 1 muna, kerma ja vanilijasokeri keskenään. Halkaise luumut, poista kivi ja halkaise puolikkaat. Levitä luumupalat(ja omenat) pohjan päälle. Kaada kermaseos tasaisesti luumujen päälle. Levitä loput sokeri-jauhoseoksesta päälle.Ripottele päälle mantelirouhe. Paista uunissa noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla. Tarjotaan huoneenlämpöisenä kermavaahdon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti