Tämä ohje on suoraan maku-lehden nettisivuilta. Uskalsin kokeilla ekaa kertaa heti vieraiden maistettavaksi. En tiedä mistä johtui mutta minun piti pitää kakkua uunissa n.tunti vaikka ohje oli 30min.
20 palaa= 1 pyöreä (n.24cm) vuoka
150 g tummaa suklaata
70 g voita
6 kpl munaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
5 dl mustikoita
Koristeluun
1 dl mustikoita
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauheella.
Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi ja sulata mikrossa varovasti miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Riko keltuaisten rakenne ja lisää valkuaisvaahtoon sekoitellen.
Yhdistä kaakaojauhe, leivinjauhe ja maissitärkkelys. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele hellästi sekaisin. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.
Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle puolet mustikoista. Lisää loppu taikina, levitä tasaiseksi ja ripottele pinnalle loput mustikat. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Siivilöi jäähtyneen mustikka-suklaakakun pinnalle tomusokeria ja koristele mustikoilla.
•Mustikka-suklaakakun kanssa maistuu vanilijajäätelö.
Linkki: http://www.maku.fi/resepti/mustikka-suklaakakku#ixzz23pXIFl00
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti